Freek Maas

Studie

Ik heb mijn bachelor diploma Technische Bedrijfskunde behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dit is een vrij brede, multidisciplinaire opleiding waarin verschillende aspecten van het bedrijfsleven aan bod komen. Al snel kwam ik erachter dat vooral de exacte vakken mijn interesse wekten. Na het volgen van het keuzepakket Finance & Risk aan de wiskundefaculteit wist ik het zeker; een kwantitatievere opleiding past beter bij mij. Dit heeft mij doen besluiten om, ondanks een verplichte pre-master, na mijn bachelor opleiding te kiezen voor de master Econometrics, Operations Research & Actuarial Studies. Deze heb ik in januari 2024 afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen met als hoofdrichting Actuarial Studies.


TOP-Advisory

Na het behalen van mijn master ben ik direct aan de slag gegaan bij TOP-Advisory als junior risk consultant. Het dynamische aspect van de consultancy sprak mij aan. Je krijgt te maken met verschillende soorten verzekeringsproducten en werkzaamheden bij verschillende bedrijven waardoor je processen vanuit verschillende perspectieven ervaart en brede kennis opdoet. Daarnaast heeft TOP een redelijk klein maar des te hechter team. Er wordt veel aan gedaan om je meteen welkom te laten voelen. Zo stond er bijvoorbeeld tijdens de eerste werkdag een mooie bos bloemen voor me klaar.


Hobby’s

In mijn vrije tijd ben ik sportief bezig in de vorm van fitness, squash of fietsen. Daarnaast ga ik graag een hapje eten buiten de deur. Hiervoor zijn genoeg mogelijkheden in het mooie Groningen. Ook vind ik het leuk om met vrienden een drankje te doen in de stad, al dan niet onder het genot van een voetbalwedstrijd.