Harm Mulder

Meerdere wegen naar Rome

Actuariaat? Nee, dat lijkt me niks. Toen ik begon aan mijn studie econometrie aan de UvA, ging mijn hart niet harder kloppen van actuariële wetenschappen. Te serieus 😉.

Inmiddels is actuariaat niet meer uit mijn leven te denken. In het begin combineerde ik mijn werk (bij de grotere actuariële consultant bureaus) met studies. Vervolgens heb ik een tijdje het werkzame leven beproefd als zelfstandig professional. Met TOP-Advisory hebben we de eerste jaren achter de rug. Het is mooi om je kennis verder uit te breiden en vooral ook om het te delen met ons team en met de klanten. Het werken als een team geeft een mooie voldoening.

“Het leven is te mooi om nee te zeggen!”

Verbinding

Het grootste gedeelte van de tijd ben ik betrokken op projecten bij verzekeraars, van waarderingen tot grote change projecten. Maar minstens zo belangrijk als het onderwerp is het maken van de connectie met de professionals bij de klanten om tot mooie successen te komen!

Meer dan alleen een actuaris

Terugkomend waarom actuariaat meer is dan alleen werk. Naast het werk geniet ik vooral van het leven. Samen met mijn vrouw hebben drie druktemakkertjes op de wereld gezet. Sinds een paar jaar wonen we in Zeist. Het voordeel is dat we daar op 100 meter van het mtb parcours wonen, maar ook op de racefiets is het geen straf om een rondje te fietsen. Naast de fysieke afmatting heb ik het trompet spelen weer opgepakt en geniet ik van de muziek die we met de Bigband Zeist maken.